Hier vindt u gegevens over het ras Border Terriėr.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Border Terriėr
FCI nummer:010
Rasgroep:Terriėrs
Sectie:Grote en middenslag Terriers
Rasvereniging: Nederlandse Border Terrier Club
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  35 cm
Gewicht: reu:  5,9  - 7,1 kg   teef: 5,1  - 6,4 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Border Terriėr, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de uitgestrekte dalen van het Cheviotgebergte, op de grens tussen Schotland en Engeland. Jagers wilden een sterke hond fokken die de vos goed uit zijn hol moest kunnen drijven. Door de relatieve isolatie van dit ras is de oorspronkelijke verschijningsvorm bewaard gebleven hond. Ook het typische werkkarakter van dit ras is nog steeds aanwezig. In 1920 werd dit ras door de Engelse Kennel Club erkend.

Algemene rasbeschrijving
De Border Terriėr is een kleine, sterke en compacte hond. Het lichaam is matig lang, diep en smal. Kenmerkend zijn het otterhoofd en het losse vel, dat de hond beschermt tegen beten en verwondingen.

Vacht
Dichte, middelmatig harde bovenvacht met een zachte en dichte ondervacht.

Kleur
Rood, tarwekleurig, grijs met tan, blauw met tan.

Gebruik
Oorspronkelijk gefokt voor de jacht op middelmatig grote zoogdieren als otters, dassen, vossen en marters. Tegenwoordig gehouden als gezinshond.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Border Terriėr is levendig, gemoedelijk, sterk, sportief, oplettend, betrouwbaar en schrander. De dieren passen zich gemakkelijk aan hun leefomgeving aan en zijn lief voor kinderen.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact