Hier vindt u gegevens over het ras Boston TerriŽr.

 
 
Ras: Boston TerriŽr
FCI nummer:140
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:Bichons en verwante rassen
Rasvereniging: Boston Terrier Club Nederland
Land van herkomst:Verenigde Staten
Schofthoogte: reu:  38  - 43 cm   teef: 35  - 40 cm
Gewicht: reu:  6  - 11 kg   teef: 6  - 9 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Alhoewel de Boston TerriŽr als een Amerikaans ras wordt beschouwd is hij oorspronkelijk officieel in de 19e eeuw ontstaan uit een gekleurde BullterriŽr en de Engelse Bulldog in Groot-BrittanniŽ. genoemd. In 1893 is de Boston TerriŽr door de American Kennel Club onder de tegenwoordige naam erkend. Hedendaags is de Boston TerriŽr erg gewild in Amerika en wordt daar nationaal ras genoemd, het is het meest voorkomende ras in Noord-Amerika. Pas in 1955 zijn de eerste Boston TerriŽrs naar Nederland gekomen vanuit Engeland. En in korte tijd werd dit "zwartsatijnen heertje", zoals de Boston TerriŽr ook wel wordt genoemd, in Nederland erg populair.

Algemene rasbeschrijving
De Boston TerriŽr is een robuuste, stevige middelgrote hond. Hij past zich gemakkelijk aan zijn omgeving aan, maar wil graag op zijn tijd even uitrazen tijdens een lange wandeling.
Vroeger werd de Boston TerriŽr als rattenvanger ingezet, en dat jachtinstinct heeft hij nog steeds. Hij is vrolijk van aard en een geschikte gezinshond, kan goed met kinderen omgaan. Het is geen blaffer, maar zeker wel waaks. Tegenover vreemden neemt de Boston TerriŽr een afwachtende houding aan. Hij kan ongeveer de leeftijd van 13 jaar bereiken.

Vacht
De fijne, glanzend korte vacht behoeft niet veel verzorging. Af en toe een borstelbeurt om losse en oude haren te verwijderen volstaat.

Kleur
De Boston TerriŽr is zwart/wit gestroomd met soms een bruinrossige glans.

Gebruik
Vroeger werd de Boston TerriŽr gebruikt als rattenvanger en gevechtshond. Tegenwoordig wordt hij voornamelijk gebruikt als gezins- en gezelschapshond.

Gezondheid
De Boston TerriŽr "werpt" moeilijk, veelal wordt het een keizersnede. Patella Luxatie wil nog wel eens voorkomen bij dit ras. Dit is een aandoening waarbij de knieschijf niet midden op het bovenste uiteinde van het scheenbeen ligt. De hond zakt dan door de achterbenen omdat deze in dat geval niet kunnen worden belast. En bij reutjes moet er op worden gelet dat de balletjes goed indalen in het scrotum.

Aard
Dit gezellige heertje kan goed met kinderen overweg, hij wil bij te weinig aandacht nog wel eens wat zelfmedelijden hebben. De Boston TerriŽr is erg gevoelig voor stemverheffingen, opvoedkundig kan hiermee veel worden bereikt mits hij niet "te hard" wordt aangepakt. Hij is vrolijk, leergierig, waaks en trouw aan de baas. Hij neemt genoegen met standaard wandelingen per dag als hij maar af en toe de gelegenheid krijgt zich flink uit te leven.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact