Hier vindt u gegevens over het ras Boxer.

 
 
Ras: Boxer
FCI nummer:144
Rasgroep:Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
Sectie:Molossers
Rasvereniging: Nederlandse Boxer Club
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  55 cm
Gewicht: reu:  30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Boxer, een relatief jong ras, komt van oorsprong uit Duitsland maar is inmiddels over de gehele wereld verspreid. Dit ras stamt af van de Brabanter Bullebijter, die in onder andere in Engeland werd gebruikt voor gevechten met stieren. Aan het begin van de 20e eeuw werden deze dieren gekruist met de Engelse Bulldog waarna de uiteindelijke boxer ontstond. Deze dieren werden in Beieren voor het eerst in het stamboek opgenomen.

Algemene rasbeschrijving
De Boxer is een middelgrote, krachtige, stevige, energieke, atletische hond met een vierkante lichaamsbouw en een levendig temperament. Het droge spierstelsel is goed zichtbaar onder de huid

Vacht
De vacht is kort, hard, glanzend en vlak aanliggend.

Kleur
Van geel tot en met donker gestroomd. Zwart masker. Witte aftekeningen toegestaan op borst, snuit en voeten. Wit mag niet meer zijn dan 1/3 deel van de grondkleur. Donker masker en donker omzoomde ogen.

Gebruik
De boxer werd vroeger voornamelijk als vechthond gebruikt. Tegenwoordig wordt de boxer gebruikt als gebruikshond en gezelschapshond.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie. Op dit moment wordt er epidemiologisch onderzoek uitgevoerd om na te gaan welke erfelijke gebreken er bij dit ras voorkomen.

Aard
De Boxer is levendig, moedig, zelfbewust, vachtlustig, trouw, vrijmoedig, een goede waakhond en aanhankelijk. De dieren kunnen goed met kinderen omgaan. Over het algemeen is dit een plezierige, blije en vrijmoedige hond.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact