Hier vindt u gegevens over het ras Akita.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Akita
FCI nummer:255
Rasgroep:Spitsen en oertypes
Sectie:Aziatische spitsen en verwante rassen
Rasvereniging: Nederlandse Vereniging voor Akita Inus; waarin opgenomen de Shiba Inu, Hokkaido, Kishu, Kai, Shikoku en Great Japanese Dog
Land van herkomst:Japan
Schofthoogte: reu:  64  - 70 cm   teef: 58  - 64 cm
Gewicht: reu:  30  - 35 kg   teef: 30  - 35 kg
Omschrijving:

Alias
Akita Inu

Ontstaansgeschiedenis
De Akita is afkomstig uit Japan. Afbeeldingen van dergelijke honden komen al voor op reliëfafbeeldingen van 2000 voor Christus. Het ras werd gefokt als jager op wilde zwijnen, herten en zelfs op de zwarte beer. In het midden van de zeventiende eeuw begon men deze honden te gebruiken voor hondengevechten. In het begin van de twintigste eeuw werden het hondengevecht verboden maar desondanks wilde men deze vechthond bewaren. In 1919 werd een wet aangenomen die bedoeld was om nationaal erfgoed te beschermen. Doordat liefhebbers van het ras het ras wilden verbeteren, werden in 1931 negen uitermate goede honden uitgeroepen als nationaal erfgoed. Nadien werd het ras enorm populair. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog ondernam men pogingen om een zuivere Akita terug te fokken. Begin jaren zestig verschijnen de eerste Akita's in Europa.

Algemene rasbeschrijving
De Akita is een grote hond, stevig gebouwd, robuust, goed in proportie en met veel massa.

Vacht
De vacht is kortharig, met harde dekharen en een zachte ondervacht. De schoft en het achterste gedeelte zijn bedekt met iets langer haar evenals de vacht op de staart.

Kleur
Roodachtig bruin, sesam, gestroomd en wit.

Gebruik
Vroeger gebruikt als jachthond, vechthond en trekhond. Tegenwoordig gehouden als gezelschapshond. Soms ook gehouden als waakhond.

Gezondheid
Er komt bij dit ras heupdysplasie en een erfelijke oogafwijking voor.

Aard
De Akita is bedaard, waardig, volgzaam, waaks, actief, schrander en trouw. De dieren zijn zeer intelligent en zelfstandig.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact