Hier vindt u gegevens over het ras Braque Français Gascogne.

 
 
Ras: Braque Français Gascogne
FCI nummer:133
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Continentale Staande honden
Rasvereniging:
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  58  - 69 cm   teef: 56  - 68 cm
Gewicht: reu:  25  - 32 kg   teef: 25  - 32 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Braque Français is een is heel oud staand vogelhondenras uit Frankrijk. Stamt af van de zogenaamde vogelhond, die zich met het wild onder de netten van de jagers liet vangen. Hij komt voor in twee variëteiten, het type Gascogne en het Pyreènese type, dat een iets lagere schofthoogte heeft. De rasbeschrijvingen verschillen echter zo weinig van elkaar dat we ervoor gekozen hebben om ze gemeenschappelijk te presenteren, waarbij het type Gascogne als uitgangspunt dient. Tegen het eind van de negentiende eeuw begon het ras in Frankrijk zeldzaam te worden na onder andere geduchte concurrentie te hebben ondervonden van de staande vogelhonden uit andere landen in Europa. In het begin van de twintigste eeuw werd het ras echter gered en gereconstrueerd en tegenwoordig heeft het zich stevig gevestigd en wordt het gewaardeerd in het land van herkomst.

Algemene rasbeschrijving
De Braque Français is een krachtige, robuuste, edele en beweeglijke hond. Gemiddeld worden ze 12 tot 14 jaar oud.

Vacht
De vacht is tamelijk grof en dicht. Het haar is iets fijner op hoofd en oren. De Vacht heeft niet veel extra verzorging nodig. De oude haren moeten wel regelmatig weggeborsteld worden.

Kleur
Wit met kastanjebruin gevlekt of bruinschimmel. Zwarte haren zijn niet toegestaan.

Gebruik
Gehouden voor de jacht op klein wild. In mindere mate gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Braque Français is een temperamentvolle, energieke werkhond. Ook zijn de dieren gevoelig, en moeten met zachtheid worden behandeld. Bij de juiste opvoeding is het een prima huishond. Binnen het gezin willen ze graag een "taak". De Braque Français heeft veel beweging nodig.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact