Hier vindt u gegevens over het ras Briquet Griffon Vendéen.

 
 
Ras: Briquet Griffon Vendéen
FCI nummer:019
Rasgroep:Lopende honden, zweethonden en verwante rassen
Sectie:Lopende honden
Rasvereniging: Club du Griffon Vendéen des Pays Bas
Land van herkomst:Frankrijk
Schofthoogte: reu:  50  - 55 cm   teef: 48  - 53 cm
Gewicht: reu:  25  - 30 kg   teef: 25  - 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Briquet Griffon Vendée is zoals de naam al doet vermoeden ontstaan in de Franse gelijknamige provincie. Briquet (brakken) is een Franse algemene verzamelnaam voor een kleine "lopende" hond die wordt gebruikt voor de jacht op klein wild. Na de 2e wereldoorlog werd de Briquet Griffon Vendéen met uitsterven bedreigd maar het ras is door de Franse heren Guillème en Sellier begin jaren vijftig weer opgefokt. Sindsdien is het ras in Frankrijk een gewilde jachthond op klein wild en wilde zwijnen. De Briquet Griffon Vendée jaagt in kleine troepen en heeft de naam moeilijk terrein en dichte beplanting goed de baas te kunnen. Vroeger werden ze ook wel Petit Briquet Griffon Vendéen genoemd om een onderscheid te maken tussen de Grand Briquet Griffon Vendéen en de Briquet Griffon Vendéen.

Algemene rasbeschrijving
De Briquet Griffon Vendée is dapper en intelligent en zal niet snel opgeven, zelfs niet onder minder gunstige omstandigheden. Hij heeft flink uithoudingsvermogen en is een ideale jachthond. Hij is alert, actief en neemt eigen initiatief maar is enigszins eigenzinnig. Hij heeft een vakkundige opvoeding nodig indien hij als werkhond wordt gebruikt. Sommige Briquet Griffon Vendée zijn bij kinderen wat bits, maar over het algemeen kunnen ze goed met kinderen overweg. Gemiddeld worden ze 12 jaar oud.

Vacht
De Briquet Griffon Vendée heeft een dichte middellange gekrulde vacht. Deze moet regelmatig geborsteld worden met een grove borstel of met een speciaal in de hand liggende terriërborstel. Gemiddeld moet hij twee keer per jaar naar de hondentrimmer om "geplukt" te worden tijdens de ruiperiode.

Kleur
Crème, driekleurig wit/bruin/zwart en witoranje.

Gebruik
De Briquet Griffon Vendée is nog steeds erg populair als jachthond maar wordt ook als gezelschapshond gebruikt.

Gezondheid
Geen specifieke gegevens van bekend

Aard
De Briquet Griffon Vendée is trouw, vriendelijk maar ook wat eigenzinnig. Ze hebben veel lichaamsbeweging nodig. Ze zijn energiek en erg actief.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact