Hier vindt u gegevens over het ras Alaska Malamute.

 
 
Ras: Alaska Malamute
FCI nummer:243
Rasgroep:Spitsen en oertypes
Sectie:Noordse Sledehonden
Rasvereniging: Alaska Malamute Club voor Nederland
Land van herkomst:Verenigde Staten
Schofthoogte: reu:  55  - 63 cm   teef: 50  - 58 cm
Gewicht: reu:  38,5  - 38,5 kg   teef: 34  - 34 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Alaska Malamute is afkomstig van een inheemse eskimostam, de Malamuten, die aan de Kotzebuebaai leefde. Ze werden als zeer vooraanstaand beschouwd en hadden ook zeer goede trekhonden. Tijdens de wedstrijden voor trekhonden die in het begin van de twintigste eeuw in Alaska werden gehouden, trokken de honden van de Malamuten veel aandacht en steeds meer deelnemers gingen ertoe over de honden te gebruiken. Zoals vaak het geval is, probeerde men het ras te verbeteren door inkruising van andere rassen, maar dit mislukte. Met een stam uit Kotzebuebaai begon men opnieuw te fokken en in 1926 werd de Alaska Malamute in de Verenigde Staten als ras erkend. Het ras komt tegenwoordig ook in andere landen voor en is een zeer vaardige trekhond.

Algemene rasbeschrijving
De Alaska Malamute is grote, stevig gebouwde Amerikaanse sledehond met flinke jachtpassie. Heeft een wolfachtig uiterlijk.

Vacht
Middellange beharing, met een dikke en grove bovenvacht en een zeer dicht ingeplante, vettige en wollige, 2,5 tot 5 cm lange ondervacht.

Kleur
Wolfsgrijs of zwart en wit, altijd met wit op de buik. Donkere aftekening op het hoofd in de vorm van een zogenaamd masker

Gebruik
Vroeger en tegenwoordig gebruikt als sledehond. Tegenwoordig ook gehouden als gezelschapshond

Gezondheid
Er komt bij dit ras heupdysplasie en een erfelijke oogafwijking voor.

Aard
De Alaska Malamute is niet waaks, kan onverdraagzaam zijn bij andere honden, vriendelijk, intelligent, sociaal, en lief voor kinderen. De Alaska Malamute is niet geschikt om af te richten, omdat het een zeer eigenzinnig ras is. Gezien de oorsprong van dit ras hebben de dieren veel beweging nodig omdat ze zich anders snel vervelen.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact