Hier vindt u gegevens over het ras Cesky Fousek.

 
 
Ras: Cesky Fousek
FCI nummer:245
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Continentale Staande honden
Rasvereniging: Cesky Fousek Vereniging
Land van herkomst:TsjechiŽ
Schofthoogte: reu:  60  - 66 cm   teef: 58  - 62 cm
Gewicht: reu:  28  - 34 kg   teef: 22  - 28 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
Cesky Fousek is een zeer oud jachthondenras. Vanaf het midden van de negentiende eeuw tot aan de periode voor de Eerste Wereldoorlog kwam hij tamelijk veel bij jagers voor, maar na de oorlog was hij bijna uitgestorven. In de jaren dertig werd het ras gereconstrueerd met behulp van onder andere kortharige staande honden. . In 1958 werd de Cesky Fousek erkend door de FCI. Deze jachthond heeft zich gespecialiseerd in de activiteiten na het schot, als apporteren, spoorzoeken en het opsporen van aangeschoten wild. De hond schijnt oplettend te zijn en gemakkelijk te dresseren. Het ras komt vooral in het land van herkomst voor.

Algemene rasbeschrijving
De Cesky Fousek is een middelgrote, zeer krachtige, ruwharige en veelzijdige jachthond.

Vacht
De beharing bestaat uit drie haarsoorten. Een zachte, dichte, lange ondervacht, die de huid tegen vocht beschermt. De bovenvacht van 3-4 cm lengte. En harde, ruwe, nauw aanliggende en borstelige haren op borst, rug, liezen en schouders.

Kleur
Schimmel met of zonder bruine vlekken, bruin met gemÍleerde aftekening of egaal bruin.

Gebruik
Voornamelijk gehouden als jachthond in land van herkomst.

Gezondheid
Bij dit ras zijn geen ernstige rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Cesky Fousek is een goede jacht en waakhond. De dieren hechten zich sterk aan de baas. De dieren zijn gemakkelijk te trainen en zijn harde werkers.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact