Hier vindt u gegevens over het ras Cesky TerriŽr.

 
 
Ras: Cesky TerriŽr
FCI nummer:246
Rasgroep:TerriŽrs
Sectie:Laagbenige TerriŽrs
Rasvereniging: Nederlandse Cesky Terrier Club
Land van herkomst:TsjechiŽ
Schofthoogte: reu:  25  - 32 cm
Gewicht: reu:  6  - 9 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Cesky TerriŽr of Boheemse TerriŽr is een van de jongste TerriŽrrassen uit TsjechiŽ. Voorouders van dit ras zijn de ontstaan uit kruisingen van Schotse TerriŽr en Sealyham TerriŽr. Kreeg zijn definitieve uiterlijk in de jaren zestig van de 20e eeuw. GecreŽerd door de Tsjechische geneticus Frantisek Horak met de bedoeling de ideale verdelger van schadelijke dieren te krijgen, die ook inzetbaar bij de jacht op vossen en dassen. Pas in 1963 werd het ras door de FCI erkend

Algemene rasbeschrijving
De Cesky TerriŽr is een kortbenig, massieve en kleine hond. Rechthoekig gebouwd. Het lichaam is niet te lang. Opvallend zijn de middelgrote, hangende en verhoudingsgewijs hoog aangezette oren, waarvan de vouw zich vlak boven de schedel bevindt.

Vacht
De vacht is lang, dicht, fijn, golvend en zijdeachtig glanzend

Kleur
Grijsblauw of licht koffiebruin. Gele, grauwe en witte aftekeningen zijn toegestaan. De huid is bij grijsblauwe honden grauw en bij de koffiekleurige vleeskleurig.

Gebruik
Oorspronkelijk gefokt als ideale ongedierte verdelger, tegenwoordig gehouden als gezinshond.

Gezondheid
Er zijn bij dit ras geen rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Cesky TerriŽr is ondernemend, karaktervol, vriendelijk en actief. Minder fel dan de gemiddelde TerriŽr en lief voor kinderen.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact