Hier vindt u gegevens over het ras Chow Chow.

 
 
Ras: Chow Chow
FCI nummer:205
Rasgroep:Spitsen en oertypes
Sectie:Aziatische spitsen en verwante rassen
Rasvereniging: Nederlandse Chow Chow Club
Land van herkomst:China
Schofthoogte: reu:  48  - 56 cm   teef: 46  - 51 cm
Gewicht: reu:  22  - 35 kg   teef: 22  - 35 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Chow Chow is een oud Chinees ras, gehouden als huis-, waak- en jachthond. Mogelijk is de naam ontleend aan de Choo Jachthond. De Chow Chow behoort tot de Keeshondenfamilie die al meer dan 2000 jaar bestaat. Zonder twijfel is dit een van de oudste hondenrassen die bestaan. De eerste honden kwamen omstreeks 1780 met de Oost-Indiëvaarders mee naar Engeland. In Engeland werd men gefascineerd door de uitstraling van de Chow Chow, zijn blauwzwarte tong en zijn reputatie van eetbare hond in het land van herkomst. Momenteel in China (zo goed als) uitgestorven, maar wereldwijd bekent als gezelschapshond.

Algemene rasbeschrijving
De Chow Chow is kort gebouwd, met goed skelet. De hond moet compact gebouwd zijn, goed evenredig en leeuwachtig in verschijning. Het lichaam is kort, met brede en diepe borst

Vacht
Langharig of kortharig. Langharige vacht is overvloedig, recht, dicht en uitstaand. Tamelijk grof dekhaar, zacht onderhaar. Kortharige vacht is kort, overvloedig, dicht, recht en uitstaand.

Kleur
Eénkleurig: zwart, rood, blauw, reekleurig, crème of wit.

Gebruik
Van origine veelzijdige gebruikshond: voor de jacht, voor het hoeden van vee, voor het bewaken van huis en hof, als bont- en vleesleverancier én als gezelschapshond. Tegenwoordig gehouden als gezelschapshond.

Gezondheid
Bij dit ras kont entropion (naar binnen krullende wenkbrauwen) en zwakke kniebanden regelmatig voor.

Aard
De Chow Chow is zelfstandig, eigenzinnig, waaks en moedig. Zeer gehecht aan hem bekende mensen, onverschillig tot afwijzend tegen vreemden. Dieren hebben een strenge maar zachte opvoeding nodig.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact