Hier vindt u gegevens over het ras Curly Coated Retriever.

 
 
Ras: Curly Coated Retriever
FCI nummer:110
Rasgroep:Retrievers en waterhonden
Sectie:Retrievers
Rasvereniging: Flatcoated Retriever Club
Land van herkomst:Engeland
Schofthoogte: reu:  62,5  - 68,5 cm   teef: 62  - 67,5 cm
Gewicht: reu:  30  - 35 kg   teef: 30  - 35 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Curly Coated Retriever is van de vier Engelse retrieverrassen de minst bekende. De exacte oorsprong van de Curly Coated Retriever is niet helemaal duidelijk. Er wordt aangenomen dat de basis van het ras ligt bij de, inmiddels niet meer bestaande, Engelse Water Dog gekruist met andere rassen. Waarschijnlijk met voorlopers van de Labrador Retrievers, Setters en de Barbet.

Algemene rasbeschrijving
De Curly Coated Retriever is van de retrievers de grootste. Het is een krachtige en stoere hond zonder grof te zijn. De Curly is gelijkmatig en evenredig gebouwd en heeft een aparte krullerige vacht. De gemiddelde leeftijdsverwachting ligt rond de 12 jaar.

Vacht
De vacht van de Curly Coated Retriever is enigszins vet, waardoor waterdicht, en flink krullerig over het hele lichaam.

Kleur
Zwart en leverkleurig komen voor.

Gebruik
De Curly Coated Retriever is een intelligente en actieve hond met een enorm uithoudingsvermogen en dat maakt hem heel geschikt als jachthond. Maar ook als gezinshond is hij zeer geschikt, apporteerspelletjes zijn goed aan hem besteed. Met de juiste benadering is de Curly Coated Retriever een vriend voor het leven.

Gezondheid
Heupdysplasie komt voor.

Aard
De aard van de Curly Coated Retriever is vrolijk, intelligent en actief. Hij is waaks en zelfstandig. Hij heeft flink beweging nodig en wil graag werken voor zijn baas. Respect moet je bij de Curly Coated Retriever “verdienen” maar dan heb je echt een betrouwbare kameraad aan deze stoere hond.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact