Hier vindt u gegevens over het ras Labradoodle.

 
 
Ras: Labradoodle
FCI nummer:000
Rasgroep:Gezelschapshonden
Sectie:
Rasvereniging:
Land van herkomst:Australië
Schofthoogte: reu:  54  - 65 cm
Gewicht: reu:  25  - 35 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis:
De Labradoodle bestaat nu ongeveer 25 jaar. De Labradoodle is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Konings Poedel. Met de wil om te begeleiden van een Labrador Retriever en de intelligentie van een Konings Poedel. Tevens heeft de Labrador een allergie vriendelijke vacht, dit geld alleen bij de wollen en fleece vachten. Door heel selectief te werken bij het kruisen is het gelukt om een ras te creëren zonder allergie, geen haarverlies en geen lichaam of vachtgeur ( dus geen natte hondengeur ). De Labradoodle is een vrolijke hond met genoeg energie en zeer verstandig. De Labradoodle is zeer goed te trainen, met name als geleide hond. De Labradoodle is rustig en een ideale familie hond.

Algemene rasbeschrijving:
De Labradoodle is gespierd en robuust. De Labradoodle heeft hangende oren en een smalle snuit. De Labradoodle is herkenbaar aan een kuif op het voorhoofd.

Vacht:
De Labradoodle kent 3 verschillende vacht typen: wollen vacht is strak gekruld, fleece vacht is met of zonder krullen en een harige vacht, dit vacht type is niet allergie vriendelijk.

Kleur:
De Labradoodle kent vele kleuren: Wit, Crème, Abrikoos Crème, Rood, Zilver, Goud, Blauw, Zwart, Chocolade en koffie kleur.

Gebruik:
De Labradoodle wordt gebruikt als gezelschapsdier en geleide hond.

Gezondheid:

Aard:
De Labradoodle heeft een vrolijk karakter, is intelligent en past zeer goed binnen een gezin.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact