Hier vindt u gegevens over het ras Duitse JachtterriŽr.

 
 
Ras: Duitse JachtterriŽr
FCI nummer:103
Rasgroep:TerriŽrs
Sectie:Grote en middenslag Terriers
Rasvereniging: AiredaleTerrier Club Nederland
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  33  - 40 cm
Gewicht: reu:  9  - 10 kg   teef: 7,5  - 8,5 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Duitse JachtterriŽr is rond 1920 ontstaan in Beieren, Duitsland. De voorouders van dit ras zijn de kort- en ruwharige FoxterriŽrs en de Engelse TerriŽr. Hiermee heeft men een allround jachthond gecreŽerd. De Duitse jachtterriŽrclub hanteert een speciaal reglement voor de werkproeven die deze rashonden moeten afleggen. Tot de fokkerij worden alleen die honden toegelaten, die de werkproeven goed hebben afgelegd.

Algemene rasbeschrijving
De Duitse JachtterriŽr is een middelmatige grote, stoer uitziende hond met een sterk gestel. Het lichaam heeft een rechte, sterke rug en de botten zijn relatief goed ontwikkeld. Kenmerkend zijn de V-vormige oren.

Vacht
Sterk, dicht en hard ruwharig. Ook kort en gladharig komt voor maar is ongewenst.

Kleur
De hoofdkleuren zijn zwart, zwartgrijs en donkerbruin met lichtere aftekeningen. Iets wit op de borst is toegestaan

Gebruik
Door zijn voormaat oorspronkelijk en tegenwoordig gebruikt als aardhond, speurhond, drijfhond en zelfs voor het apporteren op het land en in het water. Wordt zelden als gezelschapshond gehouden.

Gezondheid
Er zijn bij dit ras geen rasgebonden afwijkingen bekend.

Aard
De Duitse JachtterriŽr is fel, stoer, attent, zeer druk, agressief en zeer moedig. Het is een typische jachtspecialist met een stoer temperament en grote scherpte, en is daarbij zeer gereserveerd tegenover vreemden. Als jachtkameraad wordt hij door de jagers zeer gewaardeerd. Als huishond alleen geschikt als de dieren zeer goed zijn afgericht.

Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact