Hier vindt u gegevens over het ras Duitse Staande Draadhaar.

 
 
Ras: Duitse Staande Draadhaar
FCI nummer:098
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Continentale Staande honden
Rasvereniging: Vereniging Vrienden Duits Draadhaar
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  61  - 68 cm   teef: 57  - 64 cm
Gewicht: reu:  25  - 35 kg   teef: 25  - 35 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Duitse Staande Draadhaar is een Duitse achthond. I de jaren twintig van de 20e eeuw in Duitsland ontstaan uit kruisingen met de Duitse Wasserhund, de Franse Barbet en de Italiaanse ruwharige Spinone met als doel een praktische gebruikshond te krijgen met een enorm uithoudingsvermogen en geschikt voor alle terreinen. In het midden van de negentiende eeuw begon men met het inkruisen van Pointers om een betere snelheid en een betere neus te krijgen. In de huidige Draadharige Duitse Staande Hond zit ook Korthals-Griffon en Poedelpointer. Het is dus een samengesteld hondenras. De Draadhaar is zo gehard dat hij zich tijdens de jacht niet zal laten weerhouden door braamstruiken waar hij doorheen moet. De Draadhaar is een plezierige hond en een allrounder voor de jacht.

Algemene rasbeschrijving
De Duitse Staande Draadhaar is een zeer krachtige, goed gespierde en toch adellijke hond, met een schrandere en energieke uitdrukking.

Vacht
Zeer hard en draadachtig, nauw aansluitend en dik. De bovenvacht is 2-4 cm lang, de ondervacht is lang en dik. Aan de onderkant van de benen, borst en buik is het haar korter.

Kleur
Bruin met of zonder wit, bruinschimmel, wit met bruin hoofd en bruine aftekeningen. Zwartschimmel is toegestaan.
Gebruik
Bij jagers geliefde allround jacht- en gebruikshond, die geschikt is als zweethond, drijfhond en voorstaande hond en als apporteur. Ook zeer geschikt als gezelschapshond.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie.

Aard
De Duitse Staande Draadhaar is een waakse, levendig, gehoorzame en schrandere hond.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact