Hier vindt u gegevens over het ras Duitse Staande Langhaar.

 

Gebruik het snelmenu: Kennels,

 
Ras: Duitse Staande Langhaar
FCI nummer:117
Rasgroep:Staande Honden
Sectie:Continentale Staande honden
Rasvereniging: Nederlandse Vereniging "Langhaar"
Land van herkomst:Duitsland
Schofthoogte: reu:  60  - 70 cm   teef: 58  - 66 cm
Gewicht: reu:  30 kg   teef: 30 kg
Omschrijving:

Ontstaansgeschiedenis
De Duitse Staande Langhaar verschilt aanzienlijk van de andere twee Duitse Staande Honden. Het ras stamt af van Wachtelhonden, Franse spaniŽlrassen, Ierse Setters en Gordon Setters, die in Duitsland als vogelhonden populair waren. Het is belangrijk te weten dat de Langharige Duitse Staande Hond niet dezelfde achtergrond heeft als de andere twee Duitse Staande Honden en een opzichzelfstaand ras is. Waarschijnlijk ontstond dit ras in de 16e eeuw in Duitsland, in aanvang vooral in Noord-Duitsland. Het is een uiterst veelzijdige jachthond. Zijn karakter is zacht en hij is sterk aan de baas gebonden. In de 19e eeuw gekruist met Pointers om de hond sneller te maken.

Algemene rasbeschrijving
De Duitse Staande Langhaar is een krachtige, gespierde, robuuste en rechthoekige hond.
Vacht: 3-5 cm lang op de rug en de zijkanten, met bevedering. Goede ondervacht. Gegolfde franje op de oren. Goed behaarde staart met goede bevedering. Het haar op het hoofd is korter.
Kleur: bruin met of zonder wit, bruinschimmel en wit met bruin hoofd en bruine aftekeningen.

Gebruik
Bij jagers geliefde allround jacht- en gebruikshond, die het terrein afzoekt naar wild en door roerloos te blijven staan de plaats aanwijst waar het wild zich bevindt. Ook zeer geschikt voor waterwerk en een goede apporteur. Ook geschikt als gezelschapshond.

Gezondheid
Dieren waarmee gefokt wordt, moeten worden onderzocht op de aanwezigheid van heupdysplasie

Aard
De Duitse Staande Langhaar is een rustige, ingehouden, goedaardige en gemakkelijk te houden hond. De dieren zijn goed af te richten en zijn zeer intelligent.
Copyright    Kennels.nl 2007    -    Alle rechten voorbehouden       Design: Demidind                                                                  Contact